dimecres, 10 de març de 2010

El BLOC demana que es mantinguen les subvencions a les asssociacions de Carcaixent...

... i que s'abaixen les retribucions als regidors.

En les últimes setmanes tots els col·lectius carcaixentins (falles, confraries, associacions juvenils, clubs esportius, entitats musicals...) s’han assabentat que per al 2010 veuran reduïda en un 25% la subvenció municipal. Això ho considerem un atac directe a la participació ciutadana i a un dels sectors més dinàmics del municipi, l’associacionisme.

Aquesta mesura contrasta, i molt, amb la decisió adoptada pel PP de tombar la proposta del BLOC de reduir en un 20% les assignacions als regidors, amb l’argument que atacava el “modus vivendi” d’alguns regidors del PP.

Al BLOC no entenem la política com el mitjà de vida de ningú, tot i que estem perquè als regidors se’ls compense d’alguna manera la seua dedicació. Ara bé: la participació en una llista electoral no pot ser mai una eixida laboral. PEr això cal que tots donem exemple, i de pas estalviem recursos.

Si el PP no vol atacar "el modus vivendi" d’algun dels seus regidors, almenys que no ataque el “modus vivendi" de les associacions de Carcaixent.

I és que després de molts anys de "fantasia monetària" deguda a l’existència d’ingressos extraordinaris (liquidació del pòsit, indemnitzacions per la pantanada, aportació extraordinària dels promotors del centre comercial, creixement de llicències d’obra, refinançament del deute municipal...), la situació a hores d'ara és més que delicada.

Com detalla l’anàlisi que s’inclou en el Pla de Sanejament, l'Ajuntament de Carcaixent té actualment poca capacitat per generar ingressos i una dependència extrema dels fons que arriben de l’Estat. Per aquest motiu, a data de hui, encara no tenim notícia del pressupost per a 2010. Està costant molt quadrar les xifres.

En qualsevol cas, la greu situació financera que afecta l’Ajuntament, no pot traslladar-se a les famílies ni als diferents col·lectius i associacions.

L’Ajuntament ha de donar exemple de rigorositat i estalviar, sí, però en altres conceptes. D’ahí la petició de rebaixa en les assignacions que va fer el BLOC en octubre, que ara reiterem de cara al pressupost del 2010, amb l'afegit d'una reducció de regidors amb dedicació exclusiva.

Nosaltres considerem que el PP i l’alcaldessa al capdavant, haurien d’assumir la seua responsabilitat en esta crisi financera municipal i no tirar balons fora, perquè ells són els responsables de la pèssima gestió dels últims anys, així com del retràs en l’aprovació del pressupost de 2010.

Si no són capaços de tirar endavant, millor seria que es feren arrere i deixaren pas als qui des de fa temps reclamem canvis urgents en la direcció de la política municipal. Mantenim el nostre compromís i ens reivindiquen com alternativa per possibilitar la regeneració a tots els nivells que Carcaixent necessita.


1 comentari:

  1. Benvingut a la "bloggosfera". Sense cap mena de dubte, aquest bloc serà una referència a Carcaixent i per als carcaixentins. Una eina útil i honesta de comunicació amb la ciutadania. Bon vent i bona barca!!!

    ResponElimina