dilluns, 27 de desembre de 2010

Vot útil? Vot a “Bloc, Compromís per Carcaixent”

Em pregunten sobre la utilitat de votar “Bloc, Compromís per Carcaixent”, un grup que està en l’oposició en l’ajuntament de Carcaixent i en les Corts Valencianes, i ràpidament conteste que és el vot més útil que puga haver.

La pregunta és molt oportuna, perquè fa tot just uns dies que els diputats del Partido Popular, entre ells Lola Botella, alcaldessa de Carcaixent, han votat en contra de les esmenes que el “Bloc: Compromís per Carcaixent” a través del grup parlamentari Coalició Compromís hem presentat al pressupost de la Generalitat per al 2011 i següents. Tres propostes clau per al nostre poble:
El segon centre de salut.
La connexió amb l’autovía de Guadassuar.
Obres en el barranc de Barxeta per protegir Cullà de les inundacions.

Tres propostes compartides pel 99 per cent dels habitants de Carcaixent, i essencials per al nostre futur. El segon centre de salut ja va ser presentat en maig del 2007 per l’aleshores conseller de sanitat del govern del PP, Rafael Blasco, en plena campanya electoral. Tres anys i mig després aquelles promeses han quedat en el no res. La connexió a l’autovia és un projecte presentat a la Conselleria i que en principi tots a l’ajuntament consideràvem que anava endavant. I finalment el problema de les inundacions en Cullà, que té una solución no massa complicada, de fet existeix un projecte i només falta voluntat política per dur-lo endavant.

Estes propostes fetes per “BLOC: Compromís per Carcaixent”, d’entrada haurien de tindre moltes possibilitats d’aprovar-se, ja que la Sra Botella, a més d’alcaldessa de Carcaixent és diputada del PP, partit que goberna a la Generalitat. Res millor que fer coincidir l’interés local amb una supossada capacitat d’influència política.
Però una vegada més s’ha imposat la farsa del Partido Popular (fer-nos creure que la condició de diputada de Lola Botella beneficia els interessos de Carcaixent), imposició que ha anat més enllà de l’imaginable, perquè la mateixa Lola Botella no sols vota contra el seu poble i la seua comarca, sinò que a més ho justifica amb l’argument de que cal ser solidaris amb la resta de valencians en estos moments de crisi.

Dit així queda molt bé, però qué entén per solidaritat Lola Botella? Destinar milers d’euros a obres fastuoses i faraòniques o subvencionar associacions de dubtosa legalitat, mentre Cullà ha de sofrir quasi tots els anys inundacions? On està la solidaritat de continuar pagant 18 milions d’euros al milionari Berni Ecclestone a través de l’empresa Valmor Sport per fer la fòrmula 1, mentre les aglomeracions i les cues són el pa de cada dia per als usuaris de l’ambulatori? Quina excusa donarà als empresaris locals que veuen com la reivindicada connexió amb l’autovia queda per a un futur indeterminat mentre implicats en la trama Brugal reben subvencions nominals sense justificació?

Votar “Bloc: Compromís per Carcaixent” evidentment no equival a fer realitat de manera inmediata els projectes que la societat necessita. Però si que serveix, d’una banda per plantejar les reivindicacions de la societat allà on s’han de plantejar i on es poden fer possibles, en este cas les Corts Valencianes, i per deixar palés que a l’hora de gastar els diners de tots cal establir prioritats en benefici del conjunt de la ciutadania i no dels arrimats al partit que té el poder. I d’altra banda, serveix per desemmascar els farsants, aquells que traïxen els interessos de la gent a qui representen, amb l’únic objectiu de consolidar la seua situación personal, malbaratant la confiança que en ells dipositaren els ciutadans.

7 comentaris:

 1. I qui ho pregunta té cap interés en capgirar les coses? Per que quina cansera amb això del vot útil. Útil per a qui? Per què uns amb la por de que venen els del PP (al Govern de l'Estat s'entèn, per que ací estan apalancats)i altres amb el victimísme, donen prou agonia.

  Per què no ha de ser útil votar aquella opció que millor represente el nostre sentir? Caldrà que les altres veus també s'escolten o almenys visibilitzen, no?

  ResponElimina
 2. En estos casos m'agrada pensar que si que té interés en que les coses canvien, però no s'atreveiex a fer el pas. Per tant cal donar-li motius per a que perda la por. És el mínim que puc fer.

  ResponElimina
 3. Son varis els motius pels quals una persona pot decidir el seu vot:per sentiment, per tradició, per pragmatisme, per racionalitat, per interés personal...
  El vot a BLOC i ara a Compromís s'ha considerat tradicionalment (almenys a certs àmbits) un vot fet des del cor, des de la tradició i de vegades també des de la racionalitat del que avalua els programes i les persones... Però des del punt de vista pragmàtic, votar BLOC ha estat considerat per molt s com una pèrdua... (sobre tot a nivell estatal i en menor mesura tb autonòmic)
  Però tot això està canviant. Votar BLOC i Compromís, és a hores d'ara la millor opció a tots els nivells: gent preparada, amb ganes de treballar, amb idees freques, amb vocació de fer política per als ciutadans...
  L'apel·lació al vot útil contra nosaltres ja no té sentit, ans al contrari. BLOC i Compromís és l'única oportunitat de que torne la decència a la vida pública

  ResponElimina
 4. la nostra alcaldessa l'únic què fa a les corts es tindre un sou més i apretar el botonet que li diu el senyor Blasco

  ResponElimina
 5. el senyor Blasco qui és? Ixe que ix tots els dies en canal 9 aci i allà?

  ResponElimina
 6. perdon por el comentario, pero no eh visto sitio para ponerlo, simplemente me gustaría decir, porque no se regula el tema de la basura, ya que ahora pagamos más, y encima es más laborioso por el tema del reciclado (el cual yo suponia, iluso de mi, que nos abarataría los costes de la basura, ya que todo lo que se recicla es dinero a ganar ¿no?, poruqe paga lo mismo una vivienda en donde se producen 5 kilos de basura diarios por la cantidad de gente que vive ahi y otra que produce 0.5 kilos diarios porque solo vive una persona y apenas esta en casa, pienso que se podria regular sabiendo las persona empadronadas en cada hogar. Pero claro como esta montado ahora es mas facil ¿no?

  ResponElimina
 7. Després dels dinars familiars d'aquestes vacances, on han proliferat les converses sobre política i economia, m'he adonat que hi havem cada vegada més ciutadans de Carcaixent més crítics amb que els nostres governants municipals cobren el que cobren, obviant la crisi que vivim. Ànim i avant.

  ResponElimina