dimarts, 12 d’octubre del 2010

Silencis, somriures i complicitats

A punt d’acabar-se el plenari municipal de setembre, des del Bloc Carcaixent preguntàrem a l’alcaldessa si després de dos mesos ja havia aconseguit esclarir si l’acord del 2008 relatiu a les retribucions dels regidors s’havia aplicat correctament .

Amb mitges veritats i amagant informació, la Sra. Botella va intentar capgirar els fets, de manera que en lloc de reconèixer l’incompliment va iniciar un atac contra els regidors del BLOC. Va ser la mostra més evident de com un polític, a falta d’arguments, deixa de banda l’assumpte que no li convé i busca el dany de l’adversari a nivell personal, per tal d’eixir airós.

La nostra protesta va ser airada i contundent, i plenament justificada, per la gravetat dels fets. Greu va ser el que va fer la Sra. Botella, i tant o més l’actitud covard dels qui l’acompanyaren amb somriures de complicitat i satisfacció, amb comentaris de l’estil “quin numeret heu muntat”.

La gran majoria dels regidors del PP no entén perquè el BLOC continua preguntant sobre la legalitat de les retribucions als regidors, encara que alguns si que ho saben... No ens entenen, o millor no ens volen entendre perquè en el fons ells són els primers i principals beneficiaris d’un sistema que els permet aconseguir o complementar els ingressos familiars.

Com que necessiten una justificació, adopten un posicionament falt de tota ètica, i adaptat expressament al seu comportament immoral. Els va bé viure de la política. Busquen la prosperitat particular a partir de la seua presència en una candidatura i formant part del govern de l’Ajuntament de Carcaixent, un fet que abans era reprovable i que ara cada dia guanya més adeptes entre les files del PP.

Estes persones per a mi són males persones. Els ho he dit, i durant uns dies m’he sentit mal, perquè són gent que conec des de fa molt i amb qui he de conviure a l’ajuntament i al poble. Encara estic malhumorat, però amb la consciència tranquil·la. Perquè tinc cada dia més clar que la major part dels regidors del PP estan en política per tal de treure un rendiment econòmic personal, fent tots els malabarismes ètics i morals que calguen per tal de justificar el seu comportament. És més, he d’aprofitar totes les ocasions que es presenten per recordar-los com són, ja que com a regidor del BLOC tinc un deure moral amb totes aquelles persones que aspiren a recuperar l’honestedat, l’honradesa i el respecte com a valors del comportament habitual de les persones en el seu dia a dia, i molt especialment del comportament dels polítics en les institucions.

I dir-los a tots aquells que callen i somriuen, que ells també son còmplices d’esta situació a la que ens està duent la Sra Botella i el PP. És temps de dir prou, és temps de que la “gent de bé” diguem prou a tanta pocavergonya i covardia.

16 comentaris:

  1. totalment d'acord amb el que comentes.
    Temps difícils aquestos en què cal defendre allò evident.

    ResponElimina
  2. Felicitacions pel blog!!!,
    una manera diferent de fer la política....

    ResponElimina
  3. És l'única tàctica que tenen de fer política. No entenen una altra. Com que saben que la seua actitud és impresentable, intenten mostrar la resta de les altres opcions polítiques com iguals a ells. D'eixa manera, com tots som iguals -pensen ells- sempre ens votaran a nosaltres. Perquè la gent no aplica el mateix criteri a uns que als altres: uns poden ser deshonrats (de fet molts ho són), però estan segurs que els "seus" els ho perdonaran (al remat els seus votants, per complicitat, són igual de deshonrats); els contrincants polítics, per contra si són honestos o no, els resulta indiferent perquè apliquen la pràctica de la difamació (que importa que siga mentira allò que diuen). Tenen els mitjans i la poca vergonya per aplicar aquesta pràctica que tan bons resultats els dóna.
    Realment, Paco, amb aquesta gent no es pot ni anar a prendre un café. Hi ha el perill que et conviden, se'n vagen sense pagar i damunt et diguen que ets un malpagador.
    Sempre hi haurà algun "ciutadà" que els crega, però ja se sap que es pot enganyar a algú tota la vida, que es pot enganyar a tots alguna volta, però mai ningú pot enganyar a tots sempre.
    La vostra tasca és moltes vegades incompresa, ingrata, però penseu que molts l'agraïm.

    Una cordial salutació i no es canseu de denunciar allò que penseu que va en contra el bon govern.

    ResponElimina
  4. Felicidades al Bloc, por contar con una persona como Paco, capaz de defender la verdad y la honestidad donde y como sea

    ResponElimina
  5. és dur ser polític al teu poble, perquè contínuament has d'enfrontar-te amb persones que veus pràcticament cada dia, i potser és més dur dir les veritats. per això tots nosaltres valorem molt el teu treball i tenim molt en compte tot allò que feu per nosaltres.
    Gràcies i ànims! Anem pel bon camí!

    ResponElimina
  6. Estos dies, varies persones m'han dit: per favor, no us canseu. No ens cansarem!

    Pau

    ResponElimina
  7. Anims i en davant,pronte rebreu els fruits de tota la tasca que portue fens en aquestos anys,no pareu de denunciar els inpresentables que son alguns regidor del PP de Carcaixent i tranquils que pronte seran castigats per els seus conciudadans.Rep una abrazada.

    Jesus Emili

    ResponElimina
  8. En les teues paraules deixes ben palés que no tots el polítics són/som iguals.

    Cada dia em sent més orgullós de treballar, colze a colze, amb gent honesta i amb un sistema de valors ben ordenat, i sense por a dir les veritats.

    Vicent Lluís

    ResponElimina
  9. Tens molta raó en allò que dius, el problema és que la gent no vol voreu, perquè a més de tot, ja ni s'amaguen i és el que encara m'encén més, des del meu lloc de feina sóc testic directe de moltes de les coses que parles i damunt hem toca mossegar-me la llengua, algún dia pagaràn per tot el que estàn fent, i ojalà siga ben prompte.
    Enhorabona pel blog, per al decència i per dir les coses a la cara. Ànims!!

    ResponElimina
  10. Pense que representar al poble i treballar pel bé comú del teus conciutadans hauria de ser un orgull i una satisfacció per a qualsevol....i no per a que gent (pel que es veu) "sense ofici ni benifici" s'ompliga les butxaques a costa dels impostos de la gent treballadora. Crec que tot es resumix amb aquesta frase: "Si els diners foren d'ells, segur que no estariem tan endeutats".

    ResponElimina
  11. Què fàcil és parapetar-se en el critèri de que qualsevol en matèria de diners faria el mateix.
    Els qui creuen que el poder és d'ells, que se l'han guanyat i ja serà seu per sempre.
    Els que viuen en la creença de que gaudeixen de total impunitat, i pensen que no han de donar comptes a ningú de llurs accions.
    Els qui entenen la democràcia com el dret a parlar un dia cada quatre anys.

    I no és així, companys i companyes, tant de bò que tingam l'ocasió de demostrar-ho.

    Ànim a tots els qui esteu ahi treballant per la nostra ciutat.
    Marisa

    ResponElimina
  12. Amigues i amics, conciutadans de Carcaixent i del nostre País. Guanyen xq fan que la gent tinga por de parlar, por de denunciar les coses que es fan mal, por de dir la veritat del que passa.
    Ja està bé!!!
    Cal que tots fem una passa endavant i els diguem a aquesta gent del PP que se'n vagen, i als que els donen suport dir-los que s'ho pesen millor, xq estan donant suport a una colla d'inèptes immorals, i per tant son responsables de part del que esta ocorrent.

    ResponElimina
  13. Són uns poca vergonya!
    Un dia cauran,
    no s'ho creuran.
    Estan tan pagats!
    El poble està de conya,
    pensaran.
    Estan tan pagats!
    Tots riurem,
    ells ploraran.
    Estaven tan pagats!
    Són uns poca vergonya.

    ResponElimina
  14. Carmina Camarena

    gràcies per la vostra feina, per la vostra implicació i per les ganes de treballar per millorar el nostre poble.
    Anim us necessitem.

    ResponElimina
  15. Sóc de Carcaixent, encara que no hi visc. Algú m'ha enviat la referència al blog i m'ha agradat. No puc resistir-me de comentar una qüestió en referència a l'il.lustríssim camp de golf: a Carcaixent no ho sé, però a La Barraca l'únic efecte que s'ha vist és l'ocupació del barranc de La Barsella. Sí, "ocupació": l'aigua transparent que hi corria quan plovia s'ha vist substituïda per un fang arenós provinent del camp de golf que en alguns punts tapona completament el barranc. Fins i tot la gespa comença a ocupar-ne les vores.
    A mi, m'han furtat el meu paisatge, però pense que hi poden haver més conseqüències negatives.No ho penseu vosaltres? Passeu i mireu...

    ResponElimina
  16. "Poca vergonya!" els cridaria si l'hagueren tingut alguna volta, són: vergonya

    ResponElimina